Småkage med sort te og citrusmarengs med muscovadosukker

Småkage med sort te og citrusmarengs med muscovadosukker

Ingredienser

  • Småkager:
    75 g lys muscovadosukker
    75 g lys sirup
    75 g smør
    350 g hvedemel
    1 tsk natron
    1 knsp salt
    65 g æg
    Skal af en halv øklogisk appelsin
    Skal af en halv økologisk citron og en spsk saft
    1 spsk sort te f.eks Kusmi

  • Marengs:
    100 g pasteuriserede æggehvider
    200 g sukker
    En lille håndfuld tørret citronverbena

Opskrift

Info
Giver ca 35 stk.

Småkager:
Smelt muscovadosukker, sirup og smør i en gryde. Lad det køle af.
Pisk ægget i. Tilsæt skal og saft fra citrusfrugterne. Blend den sorte te til fint pulver. Sigt de tørre ingredienser i og ælt dejen sammen.

Kom dejen på køl i 30 min. Rul dejen ud på 4mm og stik ud med en riflet udstikker på 10 cm og stik midten ud med en rund udstikker på 4 cm.

Bag på 200°C i 5 min. Skru ned til 150°C og dyp småkagene i marengsen, inden de bages færdige.

Maregs:
Blend sukker og citronverbena sammen og sigt det. Pisk æggehvider og sukker til en marengs med bløde toppe. Dyp småkagerne i marengsen og bag på 150°C i 5 min. Til sidst pyntes kagerne med tørrede blomster f.eks. safranblomst.

 

 

Har du spørgsmål til opskrifterne er du velkommen til kontakte vores udviklingsbageri på følgende mail info@nordicsugar.com

Tilbage