Chokladkiks med brunet smør og kardemomme

Chokladkiks med brunet smør og kardemomme

Ingredienser

  • Chokladekiks

  • 1,5g Maldon salt
    85g smør
    65g sukker
    30g Brun farin
    45g hakket maelkechokolade
    2,5g natron
    95g hvedemel
    15g kakao

  • Karamell
    100g Brun farin
    75g Mørkebrun sirup
    100g fløde 1
    15g fløde 2
    25g brunet smør
    2g salt
    2g kardemomme

  • Karameliserede mandler

  • 50g groft hakkede mandler
    30g sukker
    20g vand
    0,5g maldonsalt

Opskrift

Info
60 st

Chokladkiks

Smør og sukker røres sammen. Resterende røres i og rulles ud til ønskede tykkelse mellem to bagepapir, kommer i køleskabet. Når koldt, skær til ønskede størrelse. Bage ved 160 ºC i ca 5-8min.

Lad køle af.

Karamell

Alle ingredienser, uden fløde 2, kommes i gryden og koges til 115ºC, gryden fjernes fra varmen. Fløde 2 røres i og karamellen kommer på køl.

Karameliserede mandler

Smelt sukker, vand og salt i gryde til sirupskonsistens. Kom mandler i og rør til de at det krystaliserer. Skrue ned til lav varme og varm lidt ad gangen til ønsked farve.

Samling af kagen

Placere lidt karamel på kikset. Vend lidt af karamellen i ristede mandler og placere oven på. Sæt på køl og lad stivne lidt, hvis det er brug før det. Dyppe i temperered chokolade og pynte med guld.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Har du spørgsmål til opskrifterne er du velkommen til kontakte vores udviklingsbageri på følgende mail info@nordicsugar.com

Tilbage